Your Way Paarden Coaching
Waarom met Paarden?


De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt, dat is een natuurlijk proces, het zijn immers prooidieren en altijd alert op de kleinste signalen in hun omgeving. Ze merken menselijke lichaamstaal (en het onderbewuste) daardoor feilloos op. Ze zijn daarbij in het hier en nu en reageren daardoor direct, objectief en zonder oordeel.

Paarden spiegelen
Deze eigenschappen maken dat paarden spiegelen. Zij laten met hun gedrag zien, hoe het gaat met de anderen en de wereld om hen heen. Ze spiegelen dus ook de mensen in hun buurt. Die maken op dat moment namelijk deel uit van hun kudde. Van dit spiegelen maken we gebruik in de coachings sessies. Daarmee zijn deze sessies ervaringsgericht. Een ervaring doet vaak meer dan 1000 woorden. Sessies met paarden bieden een ongekend speelterrein van confrontatie-, oefen- en leermogelijkheden. Denk daarbij aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.

En tenslotte, een paard oefent grote aantrekkingskracht uit op de mens. Paarden kunnen mensen innerlijk raken. Wat is er nu mooier dan samen met het paard te werken? Bovendien word je door het paard uitgenodigd om op een heel natuurlijke manier in beweging te komen; samen op weg...

Jouw weg.....