Your Way Paarden Coaching
Ouder en Kind


Leuke ervaringsgerichte activiteiten ondernemen, samen……jij, jouw kind, en het paard.

Waarom doet mijn kind nu zo? Ik heb geen grip meer op mijn kind. Wat gaat er toch in het hoofd van mijn kind om. Ik kan geen gesprek meer aangaan met mijn kind, hij/zij sluit volledig. Ik raak meer en meer verwijderd van mijn kind, en heb geen idee waarom. Mijn geduld raakt nu echt op. Ik kan mijn kind wel achter het behang plakken
Dit zijn zomaar wat kreten die je wel eens voorbij hoort komen in de wandelgangen.

(Her)ontdek je kind en jezelf
Paardencoaching voor en met je kind, laat je toe je kind(eren) en jezelf op een dieper niveau te (her)ontdekken. Onbewuste patronen die spelen in uw leven en in de relatie met uw kind worden zichtbaar, worden doorbroken en opgeheven. Tegelijk is het concept speels opgevat, waardoor de drempel voor de kinderen laag is.

Gedrag van kinderen weerspiegelt gedrag van ouders
Vaak hoor je: “in je kinderen kom je jezelf tegen”. Kinderen nemen soms heel sterk de bewuste en onbewuste signalen van hun ouders over. Ook al komt een ouder heel zelfverzekerd over, als er binnenin onrust, angst, ongerustheid, onzekerheid, of een ander sterk gevoel leeft, dan zullen de kinderen dit oppikken en zich er naar gaan gedragen. Kinderen kunnen dus een gelijk gedrag als de ouders gaan vertonen, alhoewel de ouders dit soms niet als dusdanig ervaren of herkennen omdat ze zich zelf niet bewust zijn van wat er binnen in hen leeft. Omgekeerd geldt, dat kinderen evengoed een gedrag beginnen te vertonen dat haaks staat op het door de ouders gewenste gedrag, vaak als onbewuste protestreactie.

Coaching samen werpt meer vruchten af dan enkel coaching van het kind. Een kind staat immers niet alleen op de wereld: het maakt deel uit van wat in de systemiek een ‘systeem’ genoemd wordt. Binnen ieder systeem speelt het kind een rol. Thuis is dat bijvoorbeeld de rol van het kind, op school is dat de rol van de leerling. Een kind is dus, net zoals een volwassene, onherroepelijk verbonden met de andere ‘spelers’ binnen het systeem. Daarom is het belangrijk ook de andere ‘hoofdrolspelers’ bij de paardencoaching te betrekken.

Ervaring met paarden is niet nodig, alle oefeningen vinden naast het paard plaats.

Deze coaching vind plaats bij Manege Warnaar, waar de pony’s dagelijks gewend zijn om met kinderen om te gaan.

Voor verdere informatie, neem gerust contact op. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.